Chetraru, despre raportul Kroll: Beletristică, care nu a adus absolut nimic nou

by Genko Genko

Raportul companiei de investigație Kroll nu este nimic altceva decât „beletristică”, care nu a adus absolut nimic nou pentru Centrul Național Anticorupție, a declarat directorul agenției.

Potrivit lui Chetraru, nu era nevoie de raportul Kroll, iar acesta nu a adus nicio informație nouă, care să contribuie la procedura de anchetă.

„Acest raport Kroll nu a adus nimic nou, care să nu fie cunoscut de către noi. Mai mult, noi cunoaștem chiar mai multe lucruri”, a declarat Viorel Chetraru joi, în cadrul ședinței Parlamentului.

Mai mult decât atât, șeful CNA a calificat raportul companiei de investigații drept „beletristică”, care nu a făcut decât să isterizeze societatea.

Investigația companiei Kroll, comandată de către Banca Națională a Moldovei, a costat totuși bugetul de stat peste 300 de mii de euro.

Potrivit investigației Kroll, controversatul om de afaceri Ilan Shor s-ar afla în spatele acțiunilor de devalizare a BEM, Banca Socială și Unibank.

„Ceea ce este neclar în prezent este dacă el (Ilan Shor n.r.) a acționat de unul singur sau a fost vorba de acțiuni concertate, cu participarea altor părți”, se arată în una dintre concluziile raportului Kroll.

CITIȚI ȘI...