Revoltă într-o închisoare din Rusia: Un mort și 15 răniți

by Genko Genko

Cel puţin o persoană a murit şi alte 15 au fost rănite în urma unei revolte care a avut loc la o închisoare pentru deţinuţii bolnavi de tuberculoză, relatează RFE/RL, în pagina electronică.

Elena Nikişova, purtătoarea de cuvânt a departamentului regional al Administraţiei federale a penitenciarelor, a declarat joi că un deţinut a murit în timpul operaţiei, după ce a fost evacuat de la închisoarea Nijnîi Novgorod de pe râul Volga.

Nikişova a declarat că opt deţinuţi prezintă răni grave, dar niciun gardian sau membru al personalului civil nu a avut de suferit în urma violenţelor.

Autorităţile au declarat că aproximativ 100 de deţinuţi au declanşat un incendiu la două clădiri miercuri, au distrus camerele de securitate şi mobilierul şi au atacat alţi deţinuţi.

Potrivit Interfax, deţinuţii s-au plâns de acţiunile „ilegale” ale oficialilor în trecut. Mediazona, un site care relatează despre abuzurile asupra deţinuţilor, i-a citat pe unii dintre ei care afirmau că deţinuţii bolnavi de tuberculoză au fost obligaţi să lucreze până la 12 ore pe zi.

CITIȚI ȘI...