Călătoria în timp este posibilă, verdictul unui fizician de la Cambridge

by Genko Genko

În timp ce unii oameni de ştiinţă afirmă că o călătorie în timp nu ar putea avea loc, Luke Butcher, un fizician de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, susţine că o astfel de deplasare este posibilă.

El consideră că această călătorie în timp s-ar putea realiza cu ajutorul găurilor de vierme, care pot crea comenzi rapide în spaţiu-timp.

Fizicianul crede că un mesaj care a intrat într-o gaură de vierme ar putea ajunge în viitor sau în trecut, potrivit Daily Mail.

Butcher susţine că dacă o gaură de vierme este mai lungă decât lată, cantitatea de energie negativă din interior i-ar permite să rămână deschisă mai mult timp decât în mod normal – destul de mult pentru a transporta o singură particulă de lumină prin timp. În teorie, acest foton ar putea trimite un mesaj într-un trecut îndepărtat sau in viitor.

Deşi pare mai degrabă un lucru science-fiction, totuşi teoria găurilor de vierme, ce ar putea fi folosită pentru a trimite obiecte în timp, a fost sugerată pentru prima dată de calculele fizicianului Albert Einstein.

Găurile de vierme sunt nişte tuneluri teoretice prin ţesătura spaţiu-timp care pot crea comenzi rapide pentru călătorii de durată în Univers.

Problema crucială a acestei teorii este că, dacă există găuri de vierme, acestea nu rămân deschise suficient de mult pentru ca un om să treacă prin ele.

Dar noul studiu realizat la Universitatea Cambridge arată că unele găuri de vierme sunt capabile să stea deschise destul de mult pentru a trimite mesaje înainte şi înapoi prin timp.

CITIȚI ȘI...