Putin a vorbit la telefon cu Merkel și Hollande și le-a făcut o promisiune celor doi

by Genko Genko

Președintele rus Vladimir Putin a asigurat sâmbătă într-o convorbire telefonică purtată cu președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel, că Rusia va respecta alegerea poporului ucrainean în scrutinul de duminică şi va colabora cu noile autorităţi,

Putin a avut sâmbătă după-amiază o discuție comună la telefon cu președintele Franței și cancelarul Germaniei în care cei trei lideri ”au convenit că este în interesul stabilității în Ucraina ca scrutinul de astăzi să se desfășoare în cele mai bune condiții”, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei Franţei, citat de AFP.

Cei trei lideri ”au făcut apel la continuarea procesului de dialog naţional, angajat în Ucraina cu sprijinul OSCE”. ”Acest proces ar trebui să contribuie, în special, la pregătirea reformei Constituției ucrainene”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, ei au convenit ”să încurajeze reglementarea cât mai rapidă a problemelor legate de aprovizionarea cu gaze a Ucrainei, care sunt discutate în prezent de reprezentanţii Ucrainei, Rusiei şi Comisiei Europene”.

În fine, aceștia ”au planificat să-și continue contactele în următoarele zile”, se mai spune în comunicat.

Astăzi în Ucraina se desfășoară alegeri prezidențiale, după o campanie electorală marcată de confruntări militare între armata ucraineană şi insurgenţi proruşi soldate cu peste 150 de morţi, criza riscând să conducă la divizarea ţării.

CITIȚI ȘI...