Ani grei de pușcărie pentru trafic de ființe umane

by Genko Genko

Trei bărbaţi şi trei femei – membri ai unui grup criminal, din Cahul, specializat în trafic de fiinţe umane, au fost condamnaţi, în total, la 68 de ani de închisoare. Judecătoria sectorului Centru, le-a aplicat inculpaţilor pedepse a câte 13, 11 şi, respectiv, 10 ani detenţie de libertate.

Unul din conducătorii grupului criminal, s-a dovedit a fi director interimar al Întreprinderii Municipale ”Gospodăria comunal-locativă Cahul”. Acestui bărbat, instanţa i-a aplicat o pedeapsă cu închisoare, pentru un termen de 13 ani.

Procuratura Generală informează că membrii grupului criminal selectau tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 26 ani, din familii social-vulnerabile, le promiteau un loc de muncă în Turcia, Cipru sau Dubai, în calitate de dansatoare, apoi le perfectau actele necesare pentru plecare şi le transportau la locul de destinaţie.

În acest mod, gruparea a recrutat şi au organizat plecarea peste hotare a 15 tinere originare din sudul Republicii Moldova. Ajungând în străinătate, tinerele au fost exploatate sexual de către alţi membri ai grupului criminal organizat.

Sentinţa posedă drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.

CITIȚI ȘI...