Zăpada lovește Bulgaria: S-a decretat starea de urgenţă

by Genko Genko

Abundentele căderi de zăpadă începute vineri în Bulgaria au continuat sâmbătă și duminică, lăsând peste 800 de localități din întreaga țară fără energie electrică și impunând decretarea stării de urgență în regiunile Smolian și Kurdjali, transmite BTA, notează Agerpres.

Situația este deosebit de dificilă în Munții Rodopi, unde multe drumuri sunt impracticabile, telecomunicațiile sunt puternic perturbate și alimentarea cu apă și energie electrică a fost întreruptă sau se face cu dificultate.

Ministerul Apărării a anunțat că militarii au ajutat la deblocarea căilor de acces în Smolian, precum și la transportul către spitale al unor persoane care aveau nevoie de dializă. Totodată, s-a acționat pentru salvarea și aprovizionarea unor turiști aflați în zonă.

Pe de altă parte, se înregistrează creșteri ale debitelor unor râuri, a informat Ministerul Mediului și Apelor. De exemplu, la Elhovo, râul Tundja este destul de aproape de cota maximă și, conform prognozelor, nivelul va crește în continuare, astfel încât acest oraș va fi parțial inundat pentru a treia oară în ultimele câteva luni.

CITIȚI ȘI...