(VIDEO) Tratamentul care-l va pune pe picioare pe Schumacher

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Michael Schumacher a început „cea mai dificilă luptă din viaţa lui”, aşa cum a numit-o purtătorul de cuvânt al germanului, Sabine Kehm, lupta pentru recuperare, la Spitalul Universitar din Lausanne, Elveţia.

Decizia de a-l muta pe fostul campion mondial al Formulei 1 din Franţa in Elveţia nu a fost una întâmplătoare, la Lausanne „Schumi” urmând a fi supus unui tratament revoluţionar sub supravegherea unui medic de top, cu rezultate deosebite în cazuri similare.

Jurnaliştii germani au aflat că Michael Schumacher a fost internat în Unitatea de Neuro-Recuperare a spitalului elveţian, sub supravegherea directa a medicului responsabil de aceasta unitate, dr. Karin Diserens.

Citeşte şi: Minunea pe care o aşteptau toţi fanii lui Schumacher s-a produs, pilotul şi-a revenit din comă

Doctorul Diserens are o poveste extrem de interesantă, ea având două specializări în medicină. Asta pentru că a făcut Facultatea de Medicină în Germania, dar după ce a ajuns în Elveţia a fost nevoită să îşi reia studiile, de această dată în limba franceză. Acum, ea este unul dintre cei mai apreciaţi medici în specializările neurologie şi neuro-recuperare. De fapt, unitatea pe care o coordonează în cadrul Spitalului din Lausanne este creaţia ei.

În aceasta clinică, Michael Schumacher va fi supus unor metode de tratament revoluţionare, dar care au avut rezultate excelente cu mulţi pacienţi.

Prima fază a recuperării constă în folosirea terapiei Erigo. În fapt, este vorba despre un pat ultratehnologizat cu ajutorul căruia pacienţii aflaţi în starea germanului sunt ridicaţi într-o poziţie aproape verticală iar membrele inferioare le sunt mişcate simulând mersul.

Citeşte şi: În ce stare se află Michael Schumacher şi unde a fost mutat

În acest fel pacienţii îşi recapătă o bună parte a simţurilor pierdute în starea de comă, muşchii picioarelor încep să îşi revină, iar activitatea cardiovasculară este, de asemenea, intensificată. În acelaşi timp, activitatea cerebrală este stimulată.

„Am observat o legătură directă între intensitatea acestor stimulări şi procesul de recuperare al pacienţilor”, susţine dr. Diserens.

Potrivit ultimelor informaţii din presa germană, Michael Schumacher s-a trezit din comă, însă nu poate comunica direct, ci doar prin intermediul ochilor. El respiră încă asistat de aparate, deşi medicii elveţieni încearcă să îi reducă dependenţa de acestea.

Fostul pilot de Formula 1 a suferit un grav accident la sfârşitul anului trecut pe o pârtie de schi din Franţa.

Schumacher a stat aproape jumătate de an în coma indusă, fiind trezit cu greu de medicii din Grenoble.

Iată cum funcţionează tratamentul revoluţionar pe care îl va încerca şi Schumacher:


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...