(VIDEO) Top Box Office: Cinci cele mai urmărite filme în weekend

by Genko Genko

Beneficiind de circumstanța favorabilă a lansării pe piață la numai câteva zile după ce NASA anunțase existența apei în stare lichidă la suprafața planetei Marte, superproducția „The Martian” s-a instalat confortabil pe primul loc în topul încasărilor din SUA și Canada.

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanţă, NASA şi o echipă internaţională de oameni de ştiinţă caută fără încetare soluţia prin care să îl aducă pe „marţian” acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney.

Filmul de animație „Hotel Transylvania 2″ a coborât pe locul doi cu încasări de 33 de milioane de dolari. Această producție a studiourilor Sony a obținut 90,5 milioane de dolari în cele două săptămâni de la lansare.

Lungmetrajul „Sicario”, regizat de Denis Villeneuve, a urcat de pe locul al 10-lea pe poziţia a treia, cu încasări de 12,1 milioane de dolari. Filmul este un thriller tulburător despre traficul de droguri, crimele şi teroarea aflate la ordinea zilei la graniţa SUA cu Mexic, cu Benicio del Toro, Josh Brolin şi Emily Blunt în rolurile principale.

Comedia „Internul/ The Intern”, în care actorul Robert De Niro interpretează rolul lui Bob, un septuagenar văduv care ajunge să lucreze pentru un site de modă, înfiinţat şi condus de Jules Ostin, o femeie de afaceri de mare succes, interpretată de Anne Hathaway, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 11,6 milioane de dolari.

Lungmetrajul „Maze Runner: The Scorch Trials”, regizat de Wes Ball, s-a situat pe locul al cincilea, cu încasări de 7,7 milioane de dolari. Filmul este cel de-al doilea opus din franciza „Maze Runner”, ce are la bază o serie de romane SF extrem de populare în rândul adolescenţilor şi care prezintă aventurile unui grup de tineri, ale căror amintiri sunt şterse, în timp ce încearcă să scape dintr-un univers distopic.

CITIȚI ȘI...