(VIDEO) Top Box Office: Cinci cele mai urmărite filme în weekend

by Genko Genko

Superproducția „The Martian”, o peliculă despre supraviețuirea unui astronaut izolat pe Planeta Roșie, a rămas în fruntea box office-ului nord-american pentru al doilea weekend în cinematografe.

Pelicula, semnată Ridley Scott și inspirată de romanul science fiction al lui Andy Weir, a avut încasări de 37 milioane de dolari, dintr-un total de 108,7 de milioane obținuți în două săptămâni de la lansare.

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanţă, NASA şi o echipă internaţională de oameni de ştiinţă caută fără încetare soluţia prin care să îl aducă pe „marţian” acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney.

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanţă, NASA şi o echipă internaţională de oameni de ştiinţă caută fără încetare soluţia prin care să îl aducă pe „marţian” acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney

„Pan”, filmul fantasy semnat Joe Wright, cu Hugh Jackman și Levi Miller în rolurile principale, ocupă locul al treilea în box-office în weekend-ul de debut, cu încasări de 15,5 de milioane de dolari. Pelicula prezintă povestea unui orfan care se regăsește într-o lume imaginară în care va deveni Peter Pan.

Comedia „The Intern”, în care actorul Robert De Niro interpretează rolul lui Bob, un septuagenar văduv care ajunge să lucreze pentru un site de modă, înfiinţat şi condus de Jules Ostin, o femeie de afaceri de mare succes, interpretată de Anne Hathaway, s-a menţinut pe locul al patrulea, cu încasări de 8,7 milioane de dolari.

Pe poziția a cincea se menține thriller-ul lui Denis Villeneuve, „Sicario”, un film despre războiul împotriva drogurilor, cu Emily Blunt în rolul principal, care a obținut 7,3 milioane de dolari, dintr-un total de 26,7 milioane după patru săptămâni în cinematografe.

CITIȚI ȘI...