Dosarul Caravita a ajuns în istanță; Naşul lui Vlad Filat şi-a recunoscut vina

by Genko Genko

Dosarul în privinţa lui Ion Rusu, cumnatul și nașul liberal-democratului Vlad Filat, a fost expediat în instanţa de judecată.

Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a gestionarului de facto al companiilor „Caravita Co” și „Business Estate Investments”. Acesta este învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, care a adus prejudicii Băncii de Economii a Moldovei (BEM).

„Inculpatul, având inţenţia de a camufla provenienţa reală a mijloacelor financiare, în valoare de 2,8 milioane euro, care au fost sustrase de la BEM prin creditul acordat companiilor pe care le gestiona, cu implicarea persoanelor responsabile din cadrul băncii, a purces la efectuarea tranzacţiilor fictive pentru a restitui mijloacele financiare creditate”, anunță Procuratura într-un comunicat.

La moment, Rusu se află în stare de arest, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate de procurori, el riscă până la 10 ani închisoare.

CITIȚI ȘI...