(VIDEO) Plante de canabis în valoare de un milion de euro, cultivate la Făleşti; Doi indivizi, arestaţi

by Genko Genko

Doi membri ai unei grupări specializate în prepararea și comercializarea substanțelor narcotice, în valoare de un milion de euro, au fost reținuți în flagrant de poliție.

În decurs de jumătate de an, curent, angajații direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, au documentat activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea substanțelor narcotice, preparate prin metoda hidroponică.

În urma investigației, s-a stabilit că din grupare fac parte mai multe persoane, cu vârsta cuprinsă între 23 și 46 de ani, domiciliați în raioanele Fălești și Glodeni, precum și cetățeni ai Federației Ruse.

Aceștia, de mai mult timp importau semințele de cânepă din Olanda, cultivau și prelucrau plantele pe teritoriul Republicii Moldova, apoi substanțele narcotice urmau să fie transportate ilegal prin contrabandă în Federația Rusă.

Astfel, la 1 octombrie, curent, forțele de ordine au reținut în flagrant 2 membri ai acestei grupări, în privința cărora la moment au fost eliberate mandate de arest pe un termen de 30 de zile.

Oamenii legii au depistat 10 sere amenajate cu dispozitive de ventilare, hidrociclare în care se aflau aproximativ 8 000 de plante de canabis, cu o masă de circa 40 de tone, din care urmau să fie extrase aproximativ 400 kg de substanțe narcotice.

Valoarea estimativă a drogurilor care urmau a fi comercializate în Federația Rusă este de aproximativ 3000 euro per kg, astfel valoarea substanțelor narcotice depistate este de peste un milion de euro.

În acest caz a fost inițiat un dosar penal. Persoanele reținute riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

CITIȚI ȘI...