(VIDEO) CM 2014: Superlativele Cupei Mondiale; Cifrele confirmă supremația Germaniei

by Genko Genko

Turneul Final din Brazilia s-a încheiat, iar Germania este noua campioană mondială, în urma unei finale cu Argentina decise în minutele de prelungire.

Odată cu încheierea ultimei partide au fost publicate și statisticile finale ale Cupei Mondiale, multe dintre cifre confirmând faptul că Germania a fost cea mai bună echipă a competiției din Brazilia.

În primul rând, Germania este echipa cu cel mai bun atac. De 18 ori au punctat nemții în cele 7 partide din Brazilia. Cu 3 goluri peste Olanda, echipa de pe poziția secundă la capitolul goluri marcate.

Germania are și jucătorul cu cel mai bun index general. Este vorba de mijlocașul Toni Kroos, care are o medie de 9,79, peste Karim Benzema (9,74) și Arjen Robben (9,7). „Castrol Index” ia în calcul mai multe criterii: pase reuşite, deposedări reuşite, mişcarea în teren ţinând cont de postul ocupat şi, bineînţeles, capacitatea de a provoca pericol în atac.

Echipa care a pasat cel mai mult la acest Turneu Final este tot Germania, care a avut un total de 4157 de pase bune și o reușită de 82% la acest capitol. Tot nemții au și cel mai bun pasator, acesta fiind chiar căpitanul Philipp Lahm, care a dat 562 de pase exacte în 7 meciuri jucate, având o reușită de peste 86%.

Jucătorul care a alergat cel mai mult în Brazilia este tot german. Lider la acest capitol este chiar golgheterul nemților, Thomas Muller, care a alergat 84 de km în cele 7 meciuri, având o medie de 12 km alergați pe meci. În top 5 „alergători” se află 4 nemți, un alt amănunt interesant.

Și cel mai bun portar, conform cifrelor, tot din „Nationalmannschaft” vine. Manuel Neuer a apărat 25 de șuturi și are o reușită de 86%.

În statisticile FIFA, Brazilia lipsește doar la cea mai bună apărare (Argentina), cel mai bun marcator (James Rodriguez) și la cel mai spectaculos meci, care s-a dovedit a fi partida din optimi, dintre Belgia și SUA, în care am avut nu mai puțin de 52 de șuturi de poartă.

De acel meci superb, dintre Belgia și SUA, de altfel merită să ne mai amintim o dată.

CITIȚI ȘI...