(VIDEO) CM 2014: Șoc la Mondial; Suarez, exclus din fotbal până în octombrie

by Genko Genko

Gestul uruguayanului Luis Suarez, de a-l mușca pe fundașul Giorgio Chielinni, în meciul de marți cu Italia, i-a adus acestuia o suspendare de 9 meciuri de la echipa națională și 4 luni din orice competiție fotbalistică.

FIFA a luat cu puțin timp în urmă o decizie în acest sens, după ce atacantul uruguayan a șocat lumea fotbalistică prin gestul său.

Este a 3-a oară când Suarez apelează la un astfel de gest. În 2010, pe când juca la Ajax, atacantul l-a muşcat pe Otman Bakkal, iar în 2013 a mai făcut asta o dată, într-un meci Liverpool – Chelsea, când victimă i-a fost Branislav Ivanovic.

El a primit 7 etape de suspendare la primul gest de acest fel și 10 când a comis aceeași faptă a doua oară.

Suspendarea lui Suarez reprezintă o pierdere foarte greau pentru Uruguay, care urmează să joace în optimile de finală ale Cupei Mondiale contra Columbiei.

El a marcat cele două goluri din victoria cu Anglia, scor 2:1 și este fotbalistul de a cărei revenire în teren s-a legat calificarea țării sale în optimi. În primul meci, fără Suarez în teren, Uruguay a fost învinsă cu 3:1 de Costa Rica, după o partidă foarte modestă făcută de sud-americani.

CITIȚI ȘI...