(VIDEO) Are 105 ani şi a stabilit un record de viteză; A alegat 100 de metri în 42 de secunde

by Genko Genko

Un japonez în vârstă de 105 ani a stabilit un nou record mondial pentru cel mai în vârstă sprinter, finalizând competiția de 100 de metri în cadrul concursului Masters Athletics Autumn Competition din Kyoto, Japonia.

Acesta a reușit să își doboare recordul personal înregistrat anul trecut, la vârsta de 104 ani, când a participat la competiția Asia Masters Athletics Championships din Kitakami.

Hidekichi Miyazaki s-a născut în data de 22 septembrie 1910 și a început să alerge abia la vârsta de 90 de ani, la vremea când mulți dintre prietenii cu care obișnuia să joace Go au decedat, conform hotnews.ro.

Anul acesta Miyazaki și-a aniversat ziua de naștere participând la competiția de 100 de metri, la care a reușit să scoată timpul de 42,22 de secunde.

„Scopul meu a fost să obțin astăzi un timp mai bun, 35 de secunde. Mi-au dat lacrimile de ciudă că nu am fost într-o stare mai bună și nu sunt mulțumit de performanța mea de astăzi, dar sunt bucuros că am reușit să trec linia de sosire” a declarat acesta pentru telegraph.co.uk.

Întrebat care este secretul său, Miyazaki a răspuns că se antrenează zilnic, mănâncă cu moderație și mestecă foarte bine mâncarea.

„Doctorii au fost surprinși de condiția mea fizică. Secretul este să ai o stare de sănătate cât mai bună,” a adăugat acesta.

CITIȚI ȘI...