Cu ce s-au ocupat în tinerețe Obama, Medvedev sau Angela Merkel

by Genko Genko

Nu pentru toata lumea copilăria şi tinereţea au fost primii paşi în carieră. Adesea chiar dimpotrivă, în prima parte a vieţii, unii dintre cei ajunşi ulterior notorii s-au luptat să-şi susţină existenţa cu mijloace modeste, până când soarta le-a scos norocul în cale.

Portalul Radioc.ru oferă câteva exemple cel puţin neaşteptate, dacă nu chiar uimitoare:

1. Fostul prim-ministru al Islandei în perioada 2009-2013, Johanna Sigurdardottir, a fost timp de aproape nouă ani însoţitoare de zbor pe avioanele companiei Icelandair (1962-1971}.

2. Fostul secretar de stat al SUA în perioada 2001-2005, Collin Powell, care copilărise în modestul cartier Harlem din New York, a fost acolo vânzător într-un magazin de mobilă. Secretar de Stat a ajuns în timpul preşedintelui George. W. Bush.

3. Fostul preşedinte american, Ronald Reagen, era un actor de mâna a doua. Singura performanţă în cariera profesională a fost rolul dintr-un serial modest de televiziune. În schimb, în cariera politică a atins performanţa maximă.

4. Angela Merkel a fost barmaniţă într-un local din RDG (fosta Germanie Rasariteana). Dar, în paralel cu munca din care îşi câştiga existenţa, a studiat fizica cuantică la Universitatea din Leipzig.

5. Barak Obama a fost şi el chelner, la restaurantul „Baskin Robbins” din Honolulu. Chiar el relatează că lucra cu plăcere, deşi munca era cam dificilă, majoritatea clienţilor ţinând regim.

6. În timpul studenţiei, prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medevedev, a lucrat la serviciul de igienizare stradală din Sankt Petersburg, unde primea un salariu lunar de numai 120 ruble. Întrucât însă avea şi o bursă de studii de 50 ruble, ajunsese să câştige 170 de ruble lunar şi asta îi era suficient pentru strictul necesar.

7. Cunoscutul ex-premier italian Silvio Berlusconi a fost vânzător într-un magazin de electrocasnice, apoi fotograf ocazional la diverse ceremonii şi pe urmă cântăreţ pe un vas de croazieră. O, sole mio!

8. Papa Francisc a lucrat ca paznic la un club de noapte din oraşul său natal, Buenos Aires. Acolo şi-a descoperit calităţile de bun dansator şi chiar şi-a făcut o prietenă. Tocmai când se perfecţionase în tango, şi-a descoperit adevărata vocaţie: cea religioasă.

CITIȚI ȘI...