Un poliţist a fost înjunghiat la cel mai mare centru de azil din Danemarca

by Genko Genko

O persoană a fost arestată marţi, după ce un ofiţer de poliţie a fost înjunghiat la cel mai mare centru de solicitanţi de azil din Danemarca, fiind grav rănit, relatează site-ul TheLocal.dk.

Ofiţerul din cadrul Poliţiei daneze se află în stare stabilă, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen, marţi dimineaţă, la centrul de azil Sandholm, scrie gandul.info.

În urma investigaţiilor, poliţia a anunţat că o persoană a fost arestată, fără a oferi alte detalii.

Poliţiştii nu au precizat dacă atacatorul este un solicitant de azil. „Investigăm acum pentru a afla, dar nu ştim încă”, a declarat pentru AFP Henrik Suhr, un purtător de cuvânt al poliţiei. „Credem că este un singur (atacator), dar nu putem exclude mai mulţi”, a adăugat el.

Poliţia nu a menţionat un eventual motiv pentru înjunghierea ofiţerului. „Lucrăm intens pentru a stabili circumstanţele, dar acum este puţin dificil, deoarece principalul nostru martor este întins pe masa de operaţie”, a declarat Suhr pentru TV2 News.

Poliţia a instituit un perimetru de securitate în jurul fostei cazărmi militare unde se află acum Centrul Sandholm, cea mai mare instituţie pentru solicitanţi de azil din Danemarca, care găzduieşte în prezent aproximativ 600 de persoane.

La acest centru, situat la circa 20 de kilometri nord-vest de Copenhaga, locuiesc atât refugiaţi nou-sosiţi, cât şi cei ale căror cereri au fost respinse şi trebuie să părăsească ţara.

CITIȚI ȘI...