Un elicopter NATO s-a prăbuşit în Afganistan

by Genko Genko

Cinci membri ai forțelor NATO din Afganistan, între care doi militari din cadrul aviației britanice, și-au pierdut viața duminică în urma prăbușirii elicopterului la bordul căruia se aflau, relatează AFP.

Elicopterul s-a prăbușit la aterizarea sa la Kabul, în zona cartierului general al coaliției Alianței Nord-Atlantice care oferă sprijin aerian armatei afgane.

„Incidentul a provocat moartea a cinci membri ai (operațiunii) ‘Sprijin hotărât’ și alți cinci au fost răniți”, a indicat NATO într-un comunicat.

„O anchetă a fost deschisă, dar noi putem confirma că acesta a fost un accident și nu rezultatul unui atac insurgent”, a subliniat mai târziu Ministerul britanic al Apărării.

Decesul celor doi soldați britanici ridică la 456 numărul militarilor britanici morți în Afganistan de când Marea Britanie a participat la invazia Afganistanului lansată de SUA în octombrie 2001.

Naționalitatea celorlalte victime nu a fost dezvăluită și NATO a indicat că ține de responsabilitatea guvernelor țărilor de unde aceștia provin să difuzeze sau nu această informație.

CITIȚI ȘI...