Ultima ședință de judecată în dosarul Diaspora vs Republica Moldova; Când ar putea fi validat mandatul lui Dodon

by Genko Genko

Ultima ședință de judecată în dosarul Diaspora vs Republica Moldova, în care s-au contestat rezultatele alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, s-a încheiat joi, 1 decembrie.

După o ședință care a durat pe parcursul întregii zile, instanța a pronunțat hotărârea de respingere a tuturor cererilor de chemare în judecată, ca fiind neîntemeiate.

„Considerăm această hotărâre injustă față de voi. Lupta nu se termină aici, vom face cunoștință cu Hotărârea motivată, și o vom contesta”, a declarat avocata Veronica Mihailov, care a apărat drepturile cetățenilor din diaspora.

Amintim că la 13 noiembrie cetățenii aflați în diaspora au stat la mai multe secții de votare ore în șir la cozi pentru a-și putea exercita dreptul. La 18 dintre acestea buletinele de vot s-au epuizat înainte de ora 21:00, mii de cetățeni neputând vota.

În condițiile în care și curtea Supremă de Justiție a respins recursul Maiei Sandu privind rezultatele alegerilor prezidențiale, Curtea Constituțională urmează să se întrunească săptămâna viitoare în ședință pentru a decide dacă va fi sau nu validat mandatul lui Igor Dodon.

Potrivit unor experți, data limită la care Curtea Constituțională ar trebui să se expună asupra rezultatelor alegerilor este 6 decembrie.

CITIȚI ȘI...