Ucraina avertizează flota rusă împotriva oricărei agresiuni militare

by Genko Genko

Președintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, comandantul suprem al armatei ucrainene, a avertizat joi Flota Rusiei din Marea Neagră împotriva ‘oricărei agresiuni’, în timp ce mai multe zeci de persoane înarmate proruse au ocupat clădiri oficiale la Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea.

”Mă adresez liderilor militari ai Flotei ruse din Marea Neagră: toți militarii trebuie să rămână pe teritoriul prevăzut de acorduri. Orice mișcare de trupe va fi considerată drept agresiune militară”, a declarat Turcinov, în fața parlamentului de la Kiev.

La Sevastopol, în Crimeea, peninsula rusofonă din sudul Ucrainei, își are baza Flota Rusiei din Marea Neagră.

În același timp, Olexandr Turcinov a declarat că ocuparea clădirilor parlamentului și guvernului din Crimeea va fi considerată o ‘crimă împotriva statului ucrainean’, transmite agenția de presă Unian.

”Orice încercare, subliniez, orice încercare de a ocupa clădiri administrative în vestul, estul, centrul, sudul și nordul țării va fi considerată drept crimă împotriva statului ucrainean, cu toate consecințele care decurg din aceasta”, a avertizat președintele interimar al Ucrainei, vorbind în Rada Supreme (parlamentul unicameral), reunită joi în plen pentru a aproba componența noului guvern de la Kiev.

Potrivit acestuia, în jurul orei locale 05:00, bărbați în uniforme militare de camuflaj, echipați cu arme automate, lansatoare de grenade și explozibili au ocupat clădirile parlamentului și executivului din Simferopol, capitala Crimeii.

CITIȚI ȘI...