Termoelectrica va primi asistență din partea unor experți din Bulgaria

by Genko Genko

Termoelectrica va primi asistenţă tehnică în efectuarea unui audit de mediu la Centrala Electrică cu Termoficare nr. 1 din capitală. Acţiunea este prevăzută în contractul 3.5 din cadrul Proiectului de îmbunătăţire a eficienţei sectorului de alimentare centralizată cu energie termică, semnat la 15.04.2015, printr-un Acord de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (instituţie financiară, componentă a Băncii Mondiale).

Astfel, timp de un an, un grup de experţi din Bulgaria, contractaţi prin intermediu proiectului, vor efectua un şir de vizite de informare şi consultanţă, prin oferirea suportului tehnic necesar.

Prima vizită de informare se desfăşoară în perioada 19-22 aprilie curent, timp în care experţii vor face cunoştinţă cu arhivele CET-1, cu documentele ecologice aferente monitorizării solului şi apelor subterane, precum şi documentele cu privire la evaluarea duratei de repaus a echipamentelor, sistemelor şi structurilor interne.

Totodată, se preconizează organizarea unui şir de şedinţe de lucru cu reprezentanţii echipei Termoelectrica, în cadrul cărora vor fi puse în discuţie un şir de subiecte ce ţin de aspectele tehnice şi funcţionalitatea centralei.

CITIȚI ȘI...