Facebook testează schimbări majore pentru fluxul de ştiri; Ce secţiuni ar putea apărea în aplicaţia de mobil

by Genko Genko

Facebook testează o serie de caracteristici pentru fluxul de ştiri care, dacă sunt implementate, vor reprezenta cea mai mare schimbare făcută de companie până acum acestui element central al reţelei sale de socializare.

Compania intenţionează să livreze mai multe ştiri, iar acest lucru se vede dintr-o serie de capturi de ecran din versiunea mobilă a reţelei de socializare, publicate pe Twitter de un utilizator.

În partea e jos a ecranului putem vedea o nouă bară, în care apar mai multe secţiuni: News Feed (fluxul de ştiri normal), dar şi topicuri precum World & US News, Sports, Music, Food şi multe altele. Aceste secţiuni pot fi personalizate de către utilizatori şi includ şi conţinut pe aceste teme partajat de prieteni din listă, nu doar articole din media.

Noile categorii pot fi activate sau dezactivate din setări.
Este posibil, însă, ca aceste modificări să nu fie implementate. Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a declarat recent că multe din elementele testate intern sau pe un număr redus de utilizatori nu sunt niciodată lansate.
În ultimii ani reţeaua de socializare s-a concentrat foarte mult pe ştiri. Anul trecut, Facebook a anunţat Instant Articles, un serviciu prin care articolele publicaţiilor sunt găzduite direct pe platforma sa, pentru a se încărca mai repede atunci când sunt accesate de utilizatori. Dacă, în medie, la nivel global, articolele se încarcă complet în 8 secunde, un Instant Article se încarcă într-o jumătate de secundă.
Mai mult, la o întâlnire recentă avută cu reprezentanţii media din România, un reprezentant al companiei a spus că Facebook se concentrează pe patru verticale de business: ştiri, sport, divertisment şi influenceri.

CITIȚI ȘI...