Tapiola nu a vrut să cumpere nimic de la fundația lui Plahotniuc; Presa oligarhului îl acuză de comportament nediplomatic

by Genko Genko

Şeful Delegației Misiunii Europene Pirkka Tapiola este acuzat „de comportament nediplomatic şi contrar spiritului european” pentru că nu a vrut să „cumpere nimic” de la fundația oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Presa oligarhului Plahotniuc a prezentat duminică știri în baza unei declarații semnate de către Valentina Geamăna vicepreședinte al Asociației „Aktiv Hilfe fur Kinder”, care „afirmă că Tapiola a insultat societatea civilă, implicată în combaterea violenţei în familie”.

Iar asta pentru că Pirkka Tapiola, în timp ce participa la „eveniment caritabil” organizat de fundația lui Plahotniuc, a afirmat public că nu cumpără nimic de la „Edelweiss”.

Pentru acest gest, Tapiola este acuzat de „comportament incorect, contrar valorilor pe care trebuie să le promoveze în calitatea sa de șef al Delegației Misiunii Europene la Chișinău”.

Nu este pentru prima dată când Tapiola este criticat dur de presa oligarhului. Pe parcursul lui 2016, Şeful Delegației Misiunii Europene în Republica Moldova a devenit ținta predilectă a atacurilor trustului controlat de Plahotniuc, după ce a criticat corupția din justiție, acuzând tratamentul în cazul primarului de Taraclia, Serghei Filipov.

Citește și: De ce Plahotniuc a declanșat atacul asupra lui Tapiola

CITIȚI ȘI...