Sute de persoane, evacuate în Marea Britanie după găsirea unei bombe din al II-lea Război Mondial

by Genko Genko

Sute de persoane au fost evacuate în oraşul Coventry, din centrul Marii Britanii, după ce o bombă nedetonată, care cântărea aproximativ o tonă, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită de nişte lucrători, informează site-ul publicaţiei Coventry Telegraph.

Bomba a fost descoperită luni după-amiază de nişte lucrători în apropiere de parcul Universităţii Tehnologice din Coventry, în zona de construcţie a unei clădiri, scrie Mediafax.

Din analizele experţilor la faţa locului, se pare că este vorba este un dispozitiv Hermann lansat de forţele aeriene germane pentru a distruge o fabrică de armanent care se afla în locul respectiv în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Bomba ar cântări aproximativ o tonă, ceea ce nu ar fi permis forţelor aeriene germane să transporte mai mult de două astfel de dispozitive explozive.

Potrivit surselor citate de Coventry Telegraph, nu este clar dacă bomba va fi mutată într-un loc mai sigur înainte de a fi dezamorsată, după cum a fost stabilit iniţial. Reprezentanţi ai poliţiei din Coventry au declarat că de luni după-amiază au fost plasate restricţii de circulaţie în zonă, la faţa locului fiind prezenţi experţi militari britanici.

CITIȚI ȘI...