SUA amenință: Rusia ar putea fi izolată pe plan internațional dacă va continua să-l susțină pe Assad

by Genko Genko

Rusia s-ar putea confrunta cu izolare pe plan internațional, în cazul în care va continua să acorde sprijin președintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, informează marți agenția de presă TASS.

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla dacă Rusia nu se va ralia coaliției internaționale conduse de SUA care desfășoară operațiuni contrateroriste în Irak și Siria și va continua să-l susțină pe Assad, Earnest a declarat că acest lucru „îi va izola pe ruși și mai mult de comunitatea internațională”.

Totodată, potrivit lui Earnest, „interesele Rusiei în Siria nu sunt în totală contradicție cu interesele restului lumii”. „Rusia este interesată în succesul acestei coaliții antiteroriste, Rusia ar dori, fără îndoială, o realizare cu succes a strategiei în vederea lichidării grupării Statul Islamic”, a spus Josh Earnest, reiterând că „a venit timpul ca Assad să plece”.

Însă, oficiali ruși au declarat în repetate rânduri că îl vor susține în continuare pe Assad și că „sirienii trebuie să-și decidă ei înșiși viitorul”.

CITIȚI ȘI...