Speakerul Radei Supreme a Crimeei a promis să facă totul pentru a anexa întreaga Ucraină la Federația Rusă

by Genko Genko

Președintele Radei Supreme a RAC, Vladimir Konstantinov, promite că după desfășurarea referendumului, va face totul pentru a anexa la Federația Rusă nu doar Crimeea, ci și întreaga Ucraină, relatează ITAR-TASS.

„Sper că vom reuși să ajutăm la educarea unui lider în Ucraina. Am vorbit nu o singură dată în acești ani că va apărea în Ucraina un nou Bogdan Hmelniţki, care va unifica cele două mari state ale noastre”, a spus el la întâlnirea cu speakerul Dumei ruse și cu reprezentanții partidelor din camera inferioară a Parlamentului.

„Noi, crimeenii, vom face totul în această direcție, pentru ca asta să se întâmple, pentru ca Rusiei să se alipească nu doar Crimeea, ci să se reunească întreaga Ucraină”, a asigurat Konstantinov.

Acesta le-a povestit deputaților din Duma de Stat că primește nenumărate mesaje de susținere din regiunile de est ale Ucrainei și din Odesa.

„Dar avem probleme foarte mari”, a constat acesta. „Ucraina este o parte componentă a marii lumi ruse. După ce vom hotărî întrebarea cu Crimeea, iar eu sunt încrezut că o vom face, suntem pur și simplu obligați să depunem eforturi maxime, pentru a-i apăra nu doar pe rușii din Ucraina”, a declarat el. „În general, trebuie apărați toți cetățenii Ucrainei, ruși și ucraineni, de fascism, nazism, de această presiune obraznică din partea statelor occidentale, care impun ideologia lor, care vorbesc de niște valori europene mărețe”, a adăugat Konstantinov.

CITIȚI ȘI...