Sondaj: Rezultate surprinzătoare în legătură cu intențiile de aderare la UE și Uniunea Vamală

by Genko Genko

În cazul unui referendum, dacă ar fi întrebați ce ar alege între aderarea la UE și aderarea la Uniunea Vamală, pentru opțiunea europeană ar vota 38%, iar pentru cea asiatică 43%, se arată într-un sondaj comandat de Realitatea TV și Timpul.

În caz că ar fi întrebați dacă doresc să adere la NATO, 25% dintre moldoveni ar fi pentru, iar 37% împotrivă, în timp ce 25% nu sunt deciși.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pentru PCRM ar vota 31%, PLDM ar acumula 13%, PL – 8,4%, iar PD – 7,6% (intenție exprimată).

Întrebați care este țara care susține cel mai mult integrarea Republicii Moldova în UE, 56% dintre moldoveni au ales România, iar 12% – Germania.

La capitolul încredere în liderii politici externi, Putin este lider detașat, cu 42%, urmat de Angela Merkel, cu 19%. Traian Băsescu și Barack Obama se bucură de încrederea a câte 6% dintre moldoveni și se poziționează pe locurile 3-4.

Sondajul a fost realizat în perioada 14 ianuarie – 2 martie 2014, de către Magenta Consulting, și are o marjă de eroare de 2,9%.

CITIȚI ȘI...