Separatiștii din Donețk au rămas fără lider

by Genko Genko

Liderul separatiștilor din Donețk, Denis Pușilin, autoproclamat „președinte” al „Sovietului Suprem” al așa-zisei „republici populare Donețk” și-a dat demisia.

Potrivit agenției ruse Interfax, Pușilin și-ar fi dat demisia din funcția pe care o deținea, cererea de plecare fiind susținută de deputații așa-zisului „Soviet Suprem”.

„Denis se află în prezent la Moscova. De acolo mi-a trimis o scrisoare prin care cerea să-i fie acceptată demisia. Am supus-o la vot în cadrul ședinței de astăzi și a fost susținută”, a declarat „vicepreședintele” „Sovietului Suprem”, Vladimir Makovici, pentru sursa citată.

Makovici ar fi preluat în prezent funcția lui Pușilin.

Denis Pușilin este unul dintre cei mai activi lideri ai separatiștilor proruși din estul Ucrainei, el făcându-se remarcat încă din luna martie, când abia începeau mișcările separatiste în Donețk. În urma „referendumului” nerecunoscut din 11 mai, desfășurat în Donețk, Pușilin a fost ales în fruntea așa-zisului „Soviet Suprem” al noii „republici” autoproclamate.

În ultimele săptămâni Pușilin s-a aflat la Moscova, afișându-se în compania liderului extremist Vladimir Jirinovski sau apărând la mai multe talk-show-uri la posturile rusești de televiziune.

CITIȚI ȘI...