Schimbările climatice ar putea declanșa o nouă criză financiară

by Genko Genko

Schimbările climatice sunt o „tragedie la orizont”, care ar putea declanșa o nouă criză financiară și deraia economia, a avertizat guvernatorul Băncii Angliei, citat de site-ul Thisismoney.co.uk.

Potrivit guvernatorului Mark Carney, asiguratorii se confruntă cu pierderi din ce în ce mai mari, pe măsură ce cresc numărul și amploarea dezastrelor naturale, cum ar fi inundațiile și furtunile, relatează Agerpres.

El a avertizat că britanicii s-ar putea confrunta cu un cost crescut al asigurărilor sau cu retragerea acestora — ceea ce i-ar face vulnerabili.

„În timp, schimbările climatice vor amenința rezistența financiară și prosperitatea pe termen lung”, a declarat Carney într-un discurs ținut în City of London, districtul financiar din capitala britanică, cu ocazia dineului anual găzduit de compania de asigurări Lloyd’s of London.

„Schimbările climatice au implicații potențial profunde pentru asiguratori, pentru stabilitatea financiară și pentru economie”, a precizat el, adăugând că, începând cu anii ’80, numărul evenimentelor legate de vreme care au provocat daune s-a triplat.

Guvernatorul a subliniat că va aborda această problemă la următoarea întâlnire a liderilor G20 în luna noiembrie.

CITIȚI ȘI...