Putin i-a scris mamei lui Boris Nemțov: „Cei care au plănuit crima vor fi pedepsiți”

by Genko Genko

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe Dinei Edman, mama opozantului său, Boris Nemțov, asasinat vine seară, chiar în fața Kremlinului.

„Vă rog să acceptați condoleanțele mele cele mai profunde față de pierderea ireparabilă. Împărtășesc sincer durerea pe care o simțiți”, se arată în mesajul președintelui Rusiei.

„Boris Nemțov și-a lăsat amprenta în istoria Rusiei, în viața politică și în cea a societății. El și-a exprimat mereu deschis și cinstit pozițiile”, a afirmat președintele rus.

„Voi face totul pentru ca aceia care au plănuit asasinatul și executanții acestei crime lașe și cinice să primească pedeapsa pe care o merită”, se mari arată în mesajul lui Putin.

El afirmase în noapte zilei de vineri că asasinarea lui Nemțov a fost o „crimă comandată”, care are caracteristicile unei „provocări”.

Opozantul rus, Boris Nemțov, a fost asasinat vineri seară, în centrul Moscovei, după ce mai mulți indivizi au deschis focul asupra acestuia, în timp ce se plimba.

Cu o oră înainte el a acordat un interviu pentru radio „Eho Mosckvî”, în care l-a criticat pe președintele Vladimir Putin și a anunțat că la mitingul de duminică, organizat în susținerea deputatei ucrainene Nadia Savcenko, încarcerată în Rusia, sunt așteptați 100 de mii de oameni.

Boris Nemțov a fost unul dintre liderii mișcării contestatare fără precedent care a marcat în anii 2011-2012 campania electorală a lui Vladimir Putin, atunci candidat la un al treilea mandat prezidențial.

CITIȚI ȘI...