(FOTO) Presa internațională despre avionul doborât: Putin, „o brută mincinoasă, ce trebuie încătușată”

by Genko Genko

Presa internațională tratează pe larg tragedia din estul Ucrainei, unde un avion al Malaysia Airlines a fost doborât, cel mai probabil, de o rachetă trasă de teroriștii proruși.

Teroriștii proruși și președintele Federației Ruse sunt înfierați, fiind considerați responsabili de uciderea celor 298 de oameni absolut nevinovați, care au murit în urma unui război despre care nu știau aproape nimic.

Cea mai dură s-a arătat presa engleză, care a lansat mai multe atacuri la adresa președintelui rus, Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept un „criminal” sau „o brută mincinoasă, ce trebuie încătușată”.

Editorialistul de la Daily Mail, Max Hastings, scrie despre Putin că este o „brută mincinoasă”. „Acest individ nici măcar acum nu-și recunoaște vina”, „trebuie încătușat”, scrie Hastings în ediția online.

Captură

„Oamenii lui Putin mi-au ucis fiul”, îl citează Daily Mail, în ediția tipărită, pe tatăl unui britanic care și-a găsit sfârșitul în Ucraina

_76386826_mail

The Sun, la fel, îl consideră pe Putin vinovat de uciderea celor 298 de oameni.

_76386830_thesunfrontpage190714

„Victimele lui Putin”, titrează Daily Mirror pe prima pagină, relatând poveștile mai multor pasageri ce au murit în urma doborârii aeronavei.

Bs2t46fIYAAv8-A

Cotidianul olandez De Telegraaf a postat pe prima pagină pozele mai multor teroriști proruși din estul Ucrainei, printre aceștia numărându-se așa-zisul „premier” de Donețk, Alexandr Borodai sau liderul „republicii Lugansk”, Valeri Bolotov, ambii deținători ai cetățeniei ruse. „Criminalii”, îi numesc ziariștii olandezi pe aceștia.

moordenaars1

192 de cetăţeni olandezi, 44 de malaezieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, zece britanici (inclusiv un pasager care avea şi cetăţenie sud-africană), patru germani, patru cetăţeni belgieni, trei filipinezi, un cadiano-român, un american și un neozeelandez se aflau la bordul aeronavei doborâte.

CITIȚI ȘI...