Politician ungar, prins cu 30.000 de euro falşi; Susţine că banii sunt din Republica Moldova

by Genko Genko

Aron Veres, liderul organizaţiei de tineret a partidului ungar Fisesz (aflat la guvernare), a fost depistat de poliţie având asupra sa 30.000 de euro în bancnote false, politicianul afirmând că a primit banii de la un cetăţean moldovean, potrivit site-ului Politics.hu.

În cursul unei operaţiuni a poliţiei la Gara de Est din Budapesta, Aron Veres a fost depistat cu 30.000 de euro în bancnote false.

Veres a încercat să schimbe la negru o bancnotă falsă de 100 de euro, dar a fost denunţat. A încercat să fugă de poliţie, dar a fost prins şi asupra sa a fost găsită suma de 30.000 de euro în bancnote false, scrie Mediafax.

Veres, prezentat de presă ca fiind liderul organizaţiei de tineret a partidului Fidesz, a declarat că a primit banii falşi de la un bărbat din Republica Moldova.

Partidul Socialist (de opoziţie) a cerut explicaţii din partea premierului Viktor Orban, liderul Fidesz. Formaţiunea conservatoare a explicat că Veres a fost exclus din partid în anul 2012.

Un lider socialist, Tamas Harangozo, a explicat, potrivit MTI, că, în pofida negărilor Fidesz, Veres era prezentat până în urmă cu câteva zile drept liderul organizaţiei de tineret a partidului.

CITIȚI ȘI...