Poliţia a arestat un lider al opoziţiei ungare care a tăiat gardul de la frontieră

by Genko Genko

Poliţia ungară l-a arestat marţi pe Gyorgy Kakuk, un lider al Coaliţiei Democratice (DK), pentru că a tăiat gardul de sârmă ghimpată ridicat recent la frontiera cu Serbia, în apropiere de Roszke, în sudul Ungariei, relatează MTI.

Înainte să taie gardul, Kakuk a susţinut o conferinţă de presă comună cu jurnalistul sârb Milica Mancic Stojkovic, în care a declarat că gardul nu are nicio raţiune practică, deoarece nu poate să reducă numărul imigranţilor care sosesc în Ungaria.

Gardul contravine principiilor fundamentale ale Uniunii Europene (UE) şi contribuie la creşterea sumelor de bani cerute de către traficanţii de imigranţi, ceea ce este în folosul crimei organizate, a subliniat Kakuk.

Poliţia a anunţat că, tăind gardul de sârmă, liderul DK a comis o infracţiune împotriva proprietăţii, ceea ce acesta de altfel a recunoscut, potrivit MTI.

Fidesz a apreciat, într-un comunicat în care a reacţionat faţă de arestarea lui Kakuk, că DK – o formaţiune condusă de către fostul premier Ferenc Gyurcsany (2004-2009) – a fost „cumpărat” de către Comisia Europeană (CE).

„Politica DK în privinţa migrării pune Ungaria în pericol. Dacă ar fi după ei, oricine ar avea permisiunea să intre în Ungaria şi UE. Asta nu e o soluţie, ci o problemă în sine”, mai apreciază Fidesz în acest comunicat.

CITIȚI ȘI...