Patru cetățeni moldoveni, pe lista de sancțiuni a Ucrainei

by Genko Genko

Autoritățile ucrainene au anunțat miercuri că au impus sancțiuni contra a 388 de personalități, dintre care mai mulți jurnaliști occidentali și 90 de persoane juridice pe care le consideră implicate în anexarea Crimeei de către Rusia și în conflictul din estul prorus al țării, ca răspuns la o decizie a rebelilor separatiști de a stabili data pentru „alegeri ilegale”.

Printre aceștia se numără și 4 cetățeni moldoveni, care s-au remarcat prin faptul că susțin separatiștii din estul Ucrainei și care ar fi urmat să participe în calitate de „observatori internaționali” la așa-numitele alegeri.

Este vorba despre Vladimir Bukarski, care mai deține și cetățeniile Federației Ruse și Israeului, Pavel Grigorciuk, Pavel Gavrilov și Andrei Safonov.

Toți patru sunt jurnaliști de limbă rusă, susținători înfocați ai Kremlinului și separatiștilor proruși.

Sancțiunile sunt impuse pentru o perioadă de un an, precizează președinția ucraineană.

Publicarea acestei liste intervine în timp ce Republica populară Donețk (DNR), autoproclamată, a confirmat miercuri organizarea de alegeri pe teritoriul ei la 18 octombrie, în ciuda opoziției puternice a autorităților de la Kiev care au avertizat că această acțiune ar putea rupe procesul de pace.

CITIȚI ȘI...