Parlamentul își propune să elaboreze un plan de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere

by Genko Genko

Republica Moldova își dorește să accelereze reformele de modernizare a țării și să avanseze cât mai repede pe calea integrării europene. Astfel, Parlamentul va elaborare un Plan de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Despre aceasta a anunțat președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unei întrevederi cu Ambasadoarea Regatului Norvegiei, Excelența Sa, Tove Bruvik Westberg.

De asemenea, planul va include măsuri pentru continuarea reformelor și accelerarea parcursului european al Republicii Moldova.

Potrivit președintelui Parlamentului, o mai bună sincronizare a activităților între Legislativ și Executiv, încă de la primele etape, va facilita ajustarea legislației naționale la aquis-ul comunitar și va asigura legi calitative, așteptate atât de cetățeni, cât și de investitori.

În cadrul întâlnirii, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la impulsionarea dialogului cu regiunea transnistreană și apropierea celor două maluri ale Nistrului prin implicarea în procesul de implementare a Acordului de Asociere, inclusiv al celui de Liber Schimb, în favoarea cetățenilor de pe ambele maluri.

CITIȚI ȘI...