O aeronavă cu 239 de oameni la bord s-a prăbușit în mare

by Genko Genko

Un Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines, care dispăruse sâmbătă în spațiul aerian vietnamez, cu 227 de pasageri și 12 membri ai echipajului la bord, s-ar fi prăbușit în mare, nu departe din insula vietnameză Tho Chu, informează Reuters, citând media de stat de la Hanoi, cu referire la un ofițer din marina vietnameză.

Potrivit unor informații preliminare, avionul s-ar fi prăbușit la 153 de mile (300 km) distanță de insula Tho Chu, situată la nord nord-vest de capul Ca Mau, între Vietnam și Malaysia.

Aeronava, care zbura pe ruta Kuala Lumpur-Beijing a dispărut sâmbătă dimineață în spațiul aerian al Vietnamului, la două ore după decolare, a anunțat guvernul de la Hanoi, potrivit agențiilor internaționale de presă.

”În momentul de față nu există vase ale marinei vietnameze în această zonă, de aceea trebuie să cerem celor din insula Phu Quoc să pregătească ambarcațiuni pentru operațiunea de salvare”, a declarat amiralul Ngo Van Phat publicației online Tuoi Tre.

Tho Chu și Phu Quoc sunt situate în sud-vestul, respectiv sudul Vietnamului.

Amiralul vietnamez nu a putut fi contactat telefonic de Reuters, care observă că nu este pentru moment clar de unde acesta știe locul în care s-a prăbușit avionul și dacă epava a fost reperată.

Informația nu a fost confirmată nici de compania Malaysian Airlines. La bordul avionului cu 227 de pasageri și 12 membri ai echipajului — număr confirmat de companie — se aflau rezidenți din 13 țări.

Ultimul contact radio a avut loc când aeronava se afla deasupra Mării Chinei de Sud, aproximativ 220 km de coastă, dar faptul prăbușirii aeronavei nu a fost încă oficial confirmat.

Potrivit mass-media chineze, avionul nu a intrat în spațiul aerian al Chinei, legătura cu el a fost pierdută pe teritoriul Vietnamului.

Agenția France Presse relatează că Vietnamul și Malaysia au lansat sâmbătă operațiuni de căutare după dispariția aeronavei Boeing 777, cu 239 de persoane la bord.

Malaysian Airlines a început să contacteze rudele pasagerilor și pe cele ale membrilor echipajului, un demers care arată că societatea se așteaptă la ce e mai rău.

Zborul MH370, care transporta 227 de pasageri de 13 naționalități, a dispărut sâmbătă la 02h40 (ora locală/18h40 GMT vineri). Potrivit televiziunii de stat chineze, 158 dintre pasageri sunt chinezi.

CITIȚI ȘI...