Nouă ipoteză în cazul avionului Malaysia Airlines dispărut în urmă cu aproape un an

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O nouă ipoteză a fost emisă în legătură cu dispariția, în urmă cu aproape un an, a avionului Malasya Airlines. Un expert susține că pilotul a aruncat o ultimă privire la insula natală înainte ca avionul să se prăbușească în mare, la 100 de mile marine de locul unde este căutată și acum epava.

Citeşte şi: Putin, acuzat de dispariţia aeronavei MH370; De ce ar fi făcut asta

Pilotul zborului MH370 ar fi efectuat un ultim zbor deasupra insulei natale Penang, înainte de a scufunda în mod deliberat aparatul de zbor, susține un pilot britanic ce a studiat luni de zile ruta avionului dispărut în mod misterios, scrie The Daily Mail.

Simon Hardy, pilot de Boeing 777 la o companie aeriană importantă, a lansat noua teorie, ce a câștigat deja aprobarea multor specialiști.

Hardy a studiat datele de zbor ale avionului timp de șase luni. La momentul dispariției, aparatul avea la bord 239 de persoane. Căpitanul susține că operațiunea de căutare a avionului, efectuată de Australia, are loc cam la 100 de mile nautice de zona unde crede că s-a prăbușit cu adevărat aparatul de zbor.

Pentru specialist, indiciul care l-a pus pe gânduri a fost că avionul a survolat „ca și cum și-ar fi luat la revedere” de la insula Penang, ceea ce i-ar fi permis pilotului „o ultimă privire emoțională”. Pilotul Zaharie Ahmad Shah era originar din Penang.

Citeşte şi: Reacţia SUA după ce americanii au fost acuzaţi de doborârea avionului MH370

Căpitanul Hardy spune că după decolare avionul a pierdut contactul cu controlul de trafic într-un punct deasupra Mării Chinei unde se intersectează patru zone de zbor. Avionul a făcut „ceva remarcabil”, zburând în interiorul și în afara spațiului aerian al Malaieziei și Thailandei de opt ori, ceea ce, spune specialistul, „este o bună cale de a crea confuzie între controlorii de trafic”.

După o perioadă, avionul de pasageri a făcut o întoarcere abruptă spre Penang, una din trei întoarceri făcute în succesiune rapidă.

„Mi-a luat luni de zile să-mi dau seama ce este. Mi-am amintit de Ayers Rock (un monument de natură din centrul Australiei). Am făcut aceeași manevră acolo, pentru a mă uita în jos, pentru o priveliște unică. Cineva privea cu emoție, pentru ultima dată, la Penang”, explică expertul.

Citeşte şi: O nouă teorie privind dispariția MH370: Căpitanul ar fi ucis pasagerii

„Este probabil singurul indiciu pe care îl avem cu privire la cel care a comis această acțiune”, a mai spus acesta.

Căpitanul Hardy mai crede că avionul a aterizat în mod deliberat pe apă, apoi s-a scufundat intact în mare, ceea ce ar explica de ce nu s-au găsit resturi. Investigatorii australieni informați de Hardy asupra descoperirilor acestuia spun că teoria să este „credibilă”.

Dispariția avionului a fost încă de la început învăluită în mister, după ce s-a descoperit că avionul și-a modificat de câteva ori traseul, că pilotul era deprimat și revoltat din cauza situației politice din Malaiezia, iar la domiciliul său a fost descoperit un simulator de zbor pe care îl construise singur și cu care ar fi putut exersa deturnarea aparatului.

Avionul malaiezian, având 239 de persoane la bord, a dispărut pe data de 8 martie 2014, după ce decolase din Kuala Lumpur, capitala Malaieziei. Cursa trebuia să aterizeze la Beijing, în China.

Citeşte şi: (VIDEO) Avionul prăbuşit MH370: Cum au murit pasagerii care se aflau la bord


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...