Negocieri la Minsk: Poroșenko acuză Rusia că a pus condiții inacceptabile

by Genko Genko

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat joi că Rusia a pus „condiţii inacceptabile” în cursul negocierilor de la Minsk privind soluţionarea conflictului din estul Ucrainei.

Poroşenko a făcut această declaraţie în timpul unei pauze de la negocierile care durează de aproximativ 15 ore şi la care participă de asemenea preşedintele rus, Vladimir Putin, şeful statului francez, Francois Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel.

„Deocamdată nu pot să vă aduc nicio veste bună”, a spus scurt liderul de la Kiev, la ieșirea de la negocieri.

Ministrul ucrainean de Externe a declarat pentru Unian că negocierile continuă, putând dura încă alte câteva ore, deși anterior presa rusă relata că s-ar fi ajuns la un acord.

O sursă diplomatică rusă a declarat pentru RIA Novosti că, în cadrul convorbirilor, a fost realizat un progres „uriaș”. Conform acesteia, proiectul documentului final a fost convenit de către cei patru lideri în proporție de 80% și conține 10 puncte. După semnarea acestuia de către participanții la summitul „ultimei șanse”, așa cum a fost denumită de presa internațională reuniunea de la Minsk, documentul va fi trimis pentru a fi examinat și aprobat de către Grupul de contact, format din reprezentanți ucraineni, ruși, ai liderilor separatiști și OSCE.

Tass scrie că nici separatiștii nu ar fi de acord cu unele prevederi din acord, aceștia refuzând să îl semneze.

CITIȚI ȘI...