Mii de pachete cu ţigări de contrabandă din Republica Moldova, confiscate la frontiera României

by Genko Genko

Poliţiştii din Botoşani au confiscat 5.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 60.775 de lei românești (aproximativ 310 mii de lei moldovenești).

Pachetele, grupate în patru colete mari, erau abandonate în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Rediu.

Acţiunea a fost desfăşurată luni. La scurt timp, polițiștii de frontieră au observat un autoturism, care se apropia de zona respectivă cu viteză redusă și cu luminile stinse. În momentul în care oamenii legii au făcut semnalele regulamentare de oprire, șoferul mașinii a accelerat, continuând deplasarea în viteză.

Poliţiştii au urmărit maşina , cu semnalele acustice şi luminoase pornite. La un moment dat, şoferul autoturismului urmărit a pierdut controlul volanului, oprindu-se intr-un arbust situat la marginea drumului.

La volan se afla cetăţeanul român, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani, cunoscut cu preocupări în sfera contrabandei cu ţigări. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova pentru stabilirea depistarea tuturor persoanelor implicate.

CITIȚI ȘI...