David Cameron începe a doua rundă de negocieri privind reforma UE

by Genko Genko

Premierul britanic David Cameron îl primește marți seară pe președintele francez Francois Hollande pentru un dejun de lucru la reședința sa oficială din afara Londrei, în cadrul celei de-a doua runde de discuții cu lideri ai Uniunii Europene pe tema reformelor cerute de Marea Britanie înaintea referendumului privind apartenența țării la blocul comunitar.

Startul celei de-a doua runde de convorbiri a fost dat luni, când David Cameron a discutat cu omologul său danez, Lars Lokke Rasmussen, despre „reforma Uniunii Europene, mai ales în contextul renegocierii de către Marea Britanie înaintea referendumului”, a indicat biroul de presă al premierului.

David Cameron a făcut referire la „progrese semnificative” după discuțiile de la Consiliul European din iunie, care au urmat primei runde de negocieri bilaterale cu lideri ai UE.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii de luni, premierul danez a declarat că vrea să susțină Marea Britanie și că cele două state „împărtășesc obiective similare în multe domenii”.

Rasmussen s-a declarat „în favoarea unei Europe flexibile” și pentru modificări care să permită un control sporit al statelor membre asupra accesului la ajutoarele sociale.

CITIȚI ȘI...