Maia Sandu mulțumește alegătorilor și condamnă modul în care autoritățile au organizat scrutinul

by Genko Genko

Candidatul forțelor antioligarhice la șefia țării Maia Sandu condamnă modul în care Comisia Electoral Centrală a organizat scrutinul pentru moldovenii din diaspora, unde nu au fost suficiente buletine de vot.

Sandu spune că în acest fel CEC a încălcat dreptul la vot al cetățenilor și cere pedepsirea celor care se fac vonovați de situația creată.

„Anterior am cerut Comisiei Electorale Centrale să mărească numărul buletinele de vot sau al secțiilor de votare acolo unde în primul tur de scrutin au fost create cozi imense. CEC nu am satisfăcut această cerere, în consecință astăzi s-au terminat buletinele de vot la Londra, Bologna, București, Paris și Moscova. Autoritățile au încălcat dreptul constituțional al cetățenilor de a-și exercita dreptul la vot”, a spus Maia Sandu

De asemenea, aceasta cere Serviciului de Informații și Securitate să investigheze modul în care au fost pierdute 6.000 de buletine de vot destinate Portugaliei.

Sandu a avut un mesaj și către alegătorii, care au ieșit la vot în număr impunător.

„Am atenționat înainte de această campanie că regimul nu vrea să plece. A fost o campanie electorală murdară, iar astăzi am fost martorii unui scrutin plin de încălcări. Totuși noi nu ne-am lăsat intimidați, iar prezența la vot a fost foarte mare. Vreau să le mulțumesc cetățenilor care au ieșit la vot în număr impunător de mare. În acest fel moldovenii au transmis autorităților că sunt o forță”, a mai spus Maia Sandu.

CITIȚI ȘI...