Leancă – cronica unei căderi anticipate!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inexplicabil pentru o mare parte din societate, însă bine știut de cei doi actori care au semnat „Acordul pentru o Moldovă Europeană”, PD si PLDM, voturile insuficiente pentru guvernul Leancă 2, se vor a fi transformate într-o normalitate. Un fel de joc al împotrivirii, care nu folosește decât să lovească în profesionalismul celui care a fost Iurie Leancă, și firește cu efect îndelungat, asupra viitorului european.

M-am exprimat cu „a fost” în cazul prim-ministrului în exercițiu, Iurie Leancă, deoarece umilința cerșitului de voturi, pe care el singur a acceptat-o, îi pune la îndoială viitorul carierei sale politice.

Vom încerca în continuare să evităm subiectul noului candidat la funcția de prim-ministru, însă putem admite cu siguranță că numele lui este demult tipărit în cadrul coaliției anti-europene APME, care este de fapt una tripartită PD+PDLM+PC. Interesante sunt motivele excluderii neoficiale ale fostului candidat la funcția de prim-ministru. Probabil interesele de partid sau imaginea extrem de pozitivă a acestuia în rândul societății reprezintă un dezinteres în rândul celor ce fac un joc european în fața societății, pe care ei însăți nu și-l doresc.

În continuare, scopul principal al semnatarilor APME va fi acela de a convinge opinia publică, prin absolut toate pârghiile pe care le dețin, că Partidul Liberal este acela care se eschivează de la solidarizare în cadrul formării noului guvern. Un fel de „spălare pe mâini” a celor care se joacă cu soarta acestei țări. În susținerea aceste opinii vin și declarațiile liderului democrat care deja și-a început activitatea de propagandă interpartinică: „Se crează impresia că două partide parlamentare, PL și PSRM, ar vrea alegeri anticipate”, a declarat joi președintele PD, Marian Lupu, în urma eșecului învestirii Guvernului Leancă 2, notează cei de la independent.md.

Cel care a pus cruce pe coaliția dintre PLDM, PD și PL a fost liderul PD, Marian Lupu, care a refuzat la un moment dat să mai negocieze. Momentul a fost atunci când s-a creat situația că mai este nevoie de un mic efort pentru a reuși. Democrații s-au agățat cu disperare, într-un mod rușinos, de ministerul sortit actelor de corupție, cel al Transportului, și s-au speriat, s-au opus, la fel de indecent venirii unui procuror din UE.

Mai just ar fi să spunem că e vorba de cineva care stă în spatele lui Marian Lupu, şi anume Vladimir Plahotniuc. Căci liderul PD deja făcuse o gafă în procesul de înfăptuire a indicațiilor, în urma întâlnirii cu reprezentanții partidelor europene, și deja cedase Ministerul Transporturilor și susținea numirea unui procuror general recomandat de Comisia din UE. Aici putem fi mai mult ca siguri că relația cu PL să fi fost sacrificată de dragul relațiilor cu PCRM. Si de acum înainte, nu mai există niciun dubiu că o înțelegere secretă între democrați și comuniști, privind renunțarea la alianța cu liberalii este mai mult decât valabilă.

Astfel noul prim-ministru al Republicii Moldova va întruni întru totul condițiile necesare ca să apere interesele lui Plahotniuc în drumul anti-european al Republicii Moldova.

Transilvania Regional Business


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...