Jean-Claude Juncker vrea ca UE să decidă săptămâna viitoare redistribuirea a 160.000 de refugiați

by Genko Genko

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat miercuri un apel către țările membre ale Uniunii Europene de a ajunge săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiați sosiți în Grecia, Italia și Ungaria, transmite AFP.

„Sunt 160.000 de persoane pe care europenii trebuie să îi primească. Acest lucru trebuie făcut într-o manieră obligatorie”, a afirmat Juncker în discursul său anual privind ‘Starea Uniunii’, prezentat în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, citat de Agerpres.

El le-a cerut miniștrilor de interne ai statelor membre ale UE, ce se reunesc la Bruxelles pe 14 septembrie, „să se pună de acord”.

Șeful executivului UE le-a cerut europenilor să nu facă vreo distincție în funcție de religie între refugiații pe care sunt pregătiți să îi primească.

„Nu există religie, credință, filosofie atunci când este vorba despre refugiați. Noi nu facem distincție”, a susținut Jean-Claude Juncker în fața europarlamentarilor prezenți la Strasbourg.

Potrivit datelor publicate recent de ONU, peste 380.000 de migranți și refugiați au sosit în Europa prin traversarea Mării Mediterane începând din luna ianuarie a acestui an, iar 2.850 au decedat sau au fost dați dispăruți.

CITIȚI ȘI...