(INFOGRAFIC) Ronaldo, la cel mai slab început de an de când e la Real Madrid

by Genko Genko

Câştigătorul Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo, nu se regăseşte în acest început de an. Portughezul trece printr-un moment dificil şi nu a mai marcat de o lună pentru Real Madrid.

De altfel, acesta este cel mai slab început de an al lui Ronaldo de când evoluează la echipa din capitala Spaniei. În opt meciuri, a fost implicat în doar şase goluri înscrise de actuala campioană a Europei, înscriind de 4 ori şi oferind două pase decisive.

Anul trecut, jucătorul de 30 de ani a marcat 5 goluri şi a dat două pase decisive în primele opt partide în care a jucat. În schimb, în 2013, a avut un început de an excelent, cu 10 goluri şi 3 pase decisive în opt meciuri.

388230_388230_cifre_ronaldo

Ronaldo nu a mai înscris pentru Real Madrid din 18 ianuarie, când a reuşit o dublă în victoria cu 3-0 obţinută de echipa lui Carlo Ancelotti în faţa lui Getafe, în deplasare.

În ciuda perioadei delicate pe care o traversează vedeta sa, tehnicianul italian nu este îngrijorat şi are încredere că Ronaldo va regăsi drumul spre gol. Prima şansă este meciul de astăzi cu Schalke, din turul optimilor de finală ale UEFA Champions League.

„Ronaldo a jucat bine în meciul cu Deportivo La Coruna. S-a mișcat bine. Cred că joacă din ce în ce mai bine, dar momentan îi lipsesc golurile. Cred că partida cu Schalke este o bună oportunitate pentru el să schimbe acest aspect” a declarat Ancelotti.

CITIȚI ȘI...