(FOTO) Kiev: Ucrainenii și lituanienii au protestat împotriva războiului

by Genko Genko

Câteva sute de cetățeni ucraineni au participat duminică la un miting de unitate între Ucraina și Lituania, în condițiile în care statul lituanian este unul dintre cei mai înverșunați susținători ai Ucrainei, în conflictul separatist din est.

Mitingul a fost planificat de către organizația de tineret din Ucraina „Inimă pentru inimă” și Ambasada Lituaniei în Ucraina. Participanții la protestul pașnic împotriva agresiunii din estul Ucrainei au mărșăluit de-a lungul străzii Khreshchatyk și Piața europeană, cu două drapele uriașe, cel al Ucrainei și Lituaniei, în semn de solidaritate și prietenie între cele două state, din care a fost formată o inimă.original_big (1)

Amintim că Lituania este un susținător aprig al Ucrainei, de la izbucnirea conflictului în est și nu numai. Mai mult, la sfârșitul lunii iunie, președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a comparat tacticile folosite de șeful statului rus Vladimir Putin cu cele la care au recurs și Stalin și Hitler și a declarat într-un interviu acordat unei revistei că Moscova încearcă să convingă statele baltice să părăsească Alianța Nord-Atlantică în schimbul unor prețuri mai mici la gazele naturale.original_big (2)

„Putin se folosește de naționalitate ca pretext pentru a ocupa un teritoriu prin mijloace militare. Aceasta este exact ce au făcut Stalin și Hitler. Deci astfel de comparații sunt exacte”, a spus Dalia Grybauskaite.

original_big (3)

original_big (4)

original_big (5)

original_big (6)

539224-thumb-300xauto-464687

CITIȚI ȘI...