Emoticonul „mă simt gras”, eliminat de Facebook

by Genko Genko

Facebook a eliminat emoticonul „feeling fat (mă simt gras, n.r.)”, ca urmare a presiunii exercitate asupra reţelei de socializare de activişti online care susţineau că acest status promova comportamente autodistructive ale utilizatorilor.

Facebook a eliminat, marţi, din lista de stări disponibile pe această platformă de socializare emoticonul prin care un utilizator al reţelei le putea transmite prietenilor lui că se simte „gras”.

Eliminarea emoticonului „mă simt gras” s-a produs după ce în mediul online a fost promovată o petiţie prin care a fost solicitat acest lucru. Această petiţie a strâns peste 16.000 de semnături, conform Mediafax.

Starea „mă simt gras” se afla pe lunga listă de emoticoane pusă la dispoziţie de Facebook utilizatorilor săi, alături de statusuri precum „mă simt binecuvântat”, „mă simt iubit” şi „mă simt beat”.

Semnatarii petiţiei online au susţinut că faptul de a fi gras nu este un sentiment şi, prin folosirea acestui emoticon, prezentat într-o manieră grafică pozitivă, Facebook a încurajat o imagine negativă a corpului în rândul tinerelor.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.

CITIȚI ȘI...