Polonia continuă înarmarea; Va achiziționa rachete Tomahawk

by Genko Genko

Ministerul Apărării Naţionale al Poloniei a adresat SUA o solicitare în vederea unei posibile achiziţii de rachete de croazieră Tomahawk pentru noile sale submarine, informează joi cotidianul polonez Dziennik Gazeta Prawna (DGP), citat de Agerpres.

Potrivit publicaţiei poloneze, Ministerul Apărării din Polonia poartă negocieri cu Departamentul de Stat al SUA, pentru a primi acordul Congresului în vederea unor asemenea livrări.

Aceste date nu au fost deocamdată confirmate în mod oficial.

‘În cadrul Ministerului Apărării (al Poloniei) s-a luat decizia ca submarinele de tip nou să fie dotate cu rachete de croazieră. Vom primi muniţiile împreună cu navele. Procedura achiziţiei lor nu a început deocamdată’, a precizat secretarul de presă al ministerului, Jacek Sonta.

Achiziţionarea a trei submarine cu rachete este parte integrantă a programului „Orka”, ce prevede modernizarea forţelor armate ale Poloniei. Semnarea de acorduri cu potenţialul furnizor este planificată pentru a doua jumătate a anului 2016.

În ultimele luni, Polonia a început un proces activ de modernizare a forțelor armate, pe fondul conflictului din Ucraina.

CITIȚI ȘI...