Elon Musk susține că poate contribui la reconstruirea rețelei electrice din Puerto Rico, distrusă de uragan

by Genko Genko

Elon Musk a declarat că ar putea reconstrui infrastructura electrică distrusă din Puerto Rico cu tehnologia energiei solare.

Puerto Rico a rămas complet fără electricitate în urma Uraganului Maria, iar lucrările de reabilitare a sistemului decurg foarte greu. Marea majoritate a teritoriului insulei rămâne fără curent electric, săptămâni după ce a fost lovit de uragan, potrivit BBC News.

Un utilizator de pe Twitter l-a întrebat direct pe Elon Musk dacă poate reconstrui reţeaua electrică din Puerto Rico cu ajutorul bateriilor şi a panourilor solare. Fără să stea prea mult pe gânduri, Musk i-a răspuns acestuia, şi a spus că acest lucru este posibil, el fiind deja realizat, însă la un nivel mai mic.

CEO-ul SpaceX a spus că soluţia este scalabilă şi că sistemul presupune o combinaţie între baterii Tesla şi panouri solare realizate de Solar City, compania la care Musk este preşedinte.

„Vreţi să arătaţi lumii puterea şi scalabilitatea tehnologiilor dvs. Tesla? Puerto Rico ar putea fi acest proiect-pilot”, a declarat guvernatorul oraşului Puerto Rico, Ricardo Rossello pe twitter, în urma discuţiei de reconstruire a reţelei electrice.

Compania Tesla a lui Musk este cunoscută pentru automobilele electrice, dar include şi SolarCity – o companie de panouri solare specializată în stocarea eficientă a unor cantităţi mari de energie electrică.

Compania declară că a alimentat mici insule, cum ar fi Ta’u în Samoa Americană. Acolo, a instalat o reţea solară care poate alimenta întreaga insulă şi poate stoca suficientă electricitate timp de trei zile fără soare.

„Echipa Tesla a făcut acest lucru pentru multe insule mai mici din întreaga lume, dar nu există nicio limită de scalabilitate, aşa că se poate face şi pentru Puerto Rico”, a spus Musk.

Tesla a trimis deja sute de pachete de baterii în Puerto Rico, imediat după trecerea Uraganului Maria. Acesta a făcut prăpăd în insula din America Centrală, lăsându-i pe toţi cei 3,5 milioane de cetăţeni fără energie electrică.

CITIȚI ȘI...