După Ronaldo, alții trei jucători de la Real sunt acuzați de evaziune fiscală

by Genko Genko

Alţi trei jucători de la Real Madrid, Pepe, Fabio Coentrao şi Luka Modric, sunt acuzaţi de participarea la sistemul de evaziune fiscală dezvăluit de „Football Leaks”, după starul Cristiano Ronaldo, anunţă presa iberică.

Potrivit săptămânalului portughez Expresso, Pepe şi Coentrao, colegi cu Cristiano Ronaldo în echipa care a câştigat titlul de campioană europeană în luna iulie, la EURO 2016, sunt acuzaţi că ar fi ascuns de fisc peste 7 milioane euro. Toţi trei sunt reprezentaţi de acelaşi agent, Jorge Mendes, şi ar fi recurs la societăţi offshore pentru a sustrage de la plata impozitelor veniturile legate de drepturile lor de imagine, conform Expresso, care a participat la ancheta realizată de un consorţiu de publicaţii europene.

Fabio Coentrao ar fi „utilizat societatea offshore Rodinn din Panama pentru a-şi încasa drepturile de imagine”, înainte ca fiscul spaniol să deschidă o anchetă în luna februarie 2015, adaugă publicaţia portugheză. În decembrie 2015, jucătorul şi-a reglat situaţia, declarându-şi veniturile din drepturile de imagine, estimate la 3,5 milioane euro pentru 2011, însă nu fiscului spaniol, ci celui portughez, fiind încă rezident fiscal în Portugalia în anul respectiv. El a achitat atunci un impozit de 853.000 euro.

Între 2009 şi 2014, Pepe ar fi disimulat, la rândul său, suma de 3,77 milioane euro prin intermediul „societăţii Weltex creată în iulie 2007 în Insulele Virgine Britanice”. O anchetă a fost deschisă împotriva jucătorului de fiscul spaniol, în 2015, conform Expresso, care nu precizează dacă jucătorul şi-a reglat între timp datoriile, adugând însă că nici autorităţile spaniole şi nici Gestifute, societatea lui Jorge Mendes, nu au răspuns întrebărilor adresate de consorţiul ziarelor europene.

În ceea ce îl priveşte pe croatul Luka Modric, un alt jucător de la Real Madrid, ziarul El Mundo prezintă, în ediţia sa de marţi, toate manevrele financiare făcute de anturajul jucătorului pentru a-l scăpa de fisc, prin intermediul unei societăţi înfiinţate în Luxemburg.

CITIȚI ȘI...