Dodon: Filat și Plahotniuc își cumpără avioane și vile din fondurile europene

by Genko Genko

Vladimir Plahotniuc și Vladimir Filat își procură avioane și vile de lux din fondurile europene acordate Republicii Moldova pentru efectuarea reformelor, a declarat marți liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia liderului PSRM, acest „Guvern oligarhic și criminal, fără susținerea financiară” a UE nu putea să existe.

„Vreau să-l întreb pe Tapiola (șeful delegației UE în Republica Moldova, n.r.), ce o să zică un profesor din Germania, care plătește impozite pentru ca Plahotniuc să-și cumpere avion iar Filat vilă? Gaburici umblă acum prin Europa, cu mâna-ntinsă, pentru bani, pentru a forma bugetul. Pentru a acoperi gaura de 13 miliarde de lei furate din bănci”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM a precizat că Filat și Plahotniuc îi „șantajează” pe ambasadorii SUA și UE în Moldova, spunându-le că „dacă nu dau bani vin rușii”.

Dodon a ma spus că „unii dinte oligarhi își schimbă capitalurile din Europa și SUA în China și alte țări”. În acest sens, liderul PSRM a lăsat de înțeles că vizita de duminică, a președintelui Kârgâzstanului la Chișinău, care s-a întâlnit în secret cu Vladimir Plahotniuc, nu ar fi întâmplătoare.

„Ei înțeleg că americanii și europenii sunt nemulțumiți de activitatea lor. Și încearcă cumva să scape. Nu întâmplător a avut loc aterizarea și decolarea alaltăieri a unui avion”, a dezvăluit Dodon.

CITIȚI ȘI...