Barack Obama critică generaţia tânără: „Nu faceţi din marijuana o prioritate”

by Genko Genko

Preşedintele american Barack Obama îi înţeapă pe tinerii americani cu un mesaj legat de priorităţile lor politice: acordaţi mai multă importanţă schimbărilor climatice şi mai puţină problemei legalizării marijuanei.

Obama, despre care se ştie că a fost deschis în ceea ce priveşte fumatul marijuanei în timpul liceului, a mustrat generaţia tânără din SUA pentru că observă că prioritatea acesteia este legalizarea marijuanei şi consideră asta principala moştenire pe care mandatul său ar lăsa-o în urmă.

„În primul rând, acesta nu ar trebui să fie cea mai importantă prioritate pentru tineri.”, a spus Obama în interviul pe care l-a acordat publicaţiei Vice News.

„Tineri, înţeleg că asta e important pentru voi, dar ar trebui să vă pese în primul rând de schimbările climatice, de economi şi locuri de muncă, de război şi pace şi abia apoi, la finalul listei, ar trebui să puneţi problema marijuanei”, a adăugat președintele american.

Preşedintele SUA a spus de nenumărate ori că susţine decriminalizarea marijuanei, dar nu legalizarea acesteia. Obama a spus clar că e nevoie de o reformă a sistemului fiindcă sunt prea mulţi afro-americani încarceraţi pentru infracţiuni non-violente precum simpla posesie de marijuana.

CITIȚI ȘI...